SCANDAL EVALUARE NAȚIONALĂ 2016: Exercițiul cu diagrama la matematică


Scandal Evaluare Nationala 2016 - diagrama matematica
SCANDAL EVALUARE NAȚIONALĂ 2016: Exercițiul cu diagrama la matematică a dat de furcă elevilor de clasa a VIII-a la examenul de capacitate

Exercițiul cu diagrama la matematică a dat bătăi de cap elevilor de clasa a VIII-a la examenul de capacitate din acest an. Un exercițiu destul de simplu a creat o isterie de nedescris atât din partea elevilor cât și a părinților acestora. De ce această isterie? Simplu. Ăsta e nivelul de inteligență creat de sistemul educațional în ultimii ani, dar și de societatea românească.

O diagramă mai explicită ca cea de la Evaluarea Națională 2016 nu cred că putea fi. Dar ca prostia omenească (românească) să se vadă de la cât mai mare distanță trebuie să și semnalizezi, să faci scandal. Foarte mulți dintre părinții acestor elevi, care au fost confuzi la un exercițiu atât de simplu, au inițiat și o petiție online prin care se solicita să fie acceptate două răspunsuri corecte pe motiv ca acesta ar fi fost ambiguu. Serios?

Dragi părinți, fiți mai atenți cu copiii voștri și nu vă mai mințiți pe voi înșivă. Învățați-vă copiii să fie corecți și că, în viață, orice greșeală de plătește. Nu le mai dați apă la moară atunci când nu au dreptate!

Iar voi, copii, viitorul de mâine al României, mai lăsați dracului feisbucul și puneți-vă mintea la contribuție!

Sursa foto este ASTA, unde găsești multe răspunsuri la acest subiect controversat.

Spune-ți părerea