Home Tehnologie Microsoft adaugă suport pentru DirectX 12 pe Windows 7

Microsoft adaugă suport pentru DirectX 12 pe Windows 7

3 min read
0
0
20
Microsoft DirectX 12 Windows 7

Microsoft a anunțat că aduce suport pentru DirectX 12 pentru Windows 7. Compania a anunțat, de asemenea, că World of Warcraft de la Blizzard Entertainment va deveni primul joc care va susține DirectX 12 pe Windows 7.

DirectX 12 este un API de nivel scăzut lansat alături de Windows 10. Scopul său este de a îmbunătăți performanța și eficiența prin reducerea cheltuielilor de conducere. Jocurile DirectX 12 sunt capabile să utilizeze mai ușor procesoarele multi-core și să permită și sistemele multi-GPU fără a necesita tehnologii hardware furnizate de producători precum CrossFire sau SLi.

În ultimii ani, dezvoltatorii au adăugat tot mai mult suport pentru DirectX 12 în jocurile lor. Atunci când este implementat corect, DX12 prezintă performanțe îmbunătățite față de DX11. Cu toate acestea, deoarece mulți gameri se află încă pe Windows 7, indiferent de motiv, aceștia ar putea rula doar jocul la DX11, care este ultima versiune susținută de acel sistem de operare.

În timp ce lucra cu Blizzard, Microsoft a decis să transfere peste D3D12 runtime peste Windows 7. Cu toate acestea, Microsoft a clarificat că, în timp ce acest lucru va permite dezvoltatorilor să sprijine DX12 pe Windows 7, cea mai bună performanță DX12 va fi încă găsită pe Windows 10 ca OS a fost proiectat de la baza pentru acest API. De asemenea, nu veți obține niciuna dintre celelalte funcții, cum ar fi DXR (DirectX Raytracing) pe Windows 7.

Dacă sunteți utilizator de Windows 8 sau 8.1, atunci nu aveți noroc, deoarece aceștia vor continua să rămână pe DX11.

Până acum, WoW este singurul titlu anunțat cu suportul DX12 pe Windows 7. Cu toate acestea, Microsoft a spus că lucrează cu câțiva alți dezvoltatori de jocuri pentru a-și porta jocurile D3D12 în Windows 7.

În ceea ce privește driverele, atât AMD, cât și NVIDIA au anunțat că vor lansa drivere care permit suportul pentru DX12 pe Windows 7 pentru plăcile grafice compatibile.

Sursă

Load More Related Articles
Load More In Tehnologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.